​Les Germanes: la Congregació de la Mare de Déu de la Immaculada Concepció de Castres

La Congregació de la Mare de Déu de la Immaculada Concepció de Castres és una congregació religiosa de germanes, fundada per Jeanne Émilie de Villeneuve a Castres (França) el 8 de desembre de 1836.

Emilie de Villeneuve, preocupada per les desigualtats socials que veia en els inicis de la Revolució Industrial, va voler crear una institució que ajudés als més desfavorits. L'austeritat i la preocupació social pels pobres, malalts, presos i marginats de la societat van ser els eixos principals de l'acció social i religiosa de la congregació. Els dos eixos de la congregació són els lemes "Només Déu" i "Servir els pobres".

Escut de la Congregació

Actualment, la congregació disposa d'escoles (unes cinquanta, amb 35.000 alumnes inscrits anualment), hospitals, cases d'acollida de nens abandonats i obres parroquials i socials. També dóna servei a hospitals i a famílies desafavorides. 
En l'actualitat, la congregació està formada per set-centes religioses distribuïdes en setze països: França, Espanya, Itàlia, Senegal, Gàmbia, Gabon, Benin, República Democràtica del Congo, Brasil, Argentina, Paraguai, Uruguai, Mèxic, Bolívia, Veneçuela i Filipines.

A continuació podeu veure algunes imatges de les germanes fundadores i les que van continuar la seva tasca posteriorment.

                                                    Germanes en el terrat de l'escola
Germanes en els primers temps

Germanes en els primers temps

Una de les germanes amb les alumnes.

Germanes en el jardí de l'escola
Germanes passejant pel pati.

La Germana Núria Bayó.

Germanes jugant al pati

Germanes en una celebració